Assessorament a l’escola Bressol

Són sessions d’acompanyament presencial en el dia a dia de l’escola bressol.

Us proposem un seguit de 3 sessions consecutives:

1. Observació

En la primera visita, ens centrem sobretot en l’observació de l’espai i les dinàmiques del centre, els infants, famílies i educadores que hi treballen. Després de l’observació, us fem la devolució del que hem observat i identifiquem els grans temes per on podríem orientar l’assessorament de millora.

2. Propostes

En la segona visita, seguim amb l’observació i comencem a co-dissenyar propostes que puguin sorgir del mateix equip i des de l’assessorament extern. Compartim reflexions i estratègies per comunicar-ho amb el conjunt de l’equip i amb les famílies, si és necesssari. Ordenem les propostes i identifiquem aquelles que ja es puguin començar a implementar i altres amb les quals volgueu tenir-nos presents durant la seva aplicació.

3. Supervisió

En la tercera visita, us acompanyem en l’implementació d’alguna de les propostes que hagueu seleccionat i avaluem el procés d’assessorament. Igualment, restem en contacte per si cal seguir amb l’acompanyament presencial o a distància. 

Dins de l’acompanyament i millora podem incloure els següents temes vinculats amb l’educació afectiva i sexual en aquestes etapes:

 1. Facilitem reflexions sobre la criança respectuosa.
 2. Reflexionarem sobre la vivència del postpart i com afecta la mare o persona gestant, a l’infant, a la parella i la família.
 3. Compartirem sobre el temps de la lactància i el fi de la mateixa.
 4. Aportem noves mirades sobre els processos de separació dels referents primaris i les adaptacions a les escoles bressol.
 5. Oferim recursos per la gestió dels límits, la contenció amorosa i la construcció de vincles segurs amb els infants.
 6. Reforçarem la importància d’anomenar correctament els genitals.
 7. Compartirem sobre com seguritzar el canvi de bolquers i la higiene íntima.
 8. Atendrem els dubtes sobre la diversitat en la forma dels genitals, en els casos d’intersexualitat.
 9. Farem referència al dret a la integritat corporal i als procediments vinculats amb les operacions de fimosis, les sinèquies vulvars i com procedir, si hi haguessin casos de mutilació genital.
 10. Podem oferir noves mirades sobre la importància d’acompanyar els infants i les famílies sobre el moment d’orinar, sobre com gestionem les necessitats fisiològiques i sobre la higiene
 11. Si es dona el cas, reflexionarem sobre l’experiència de l’autoexploració dels genitals (en els moments de migdiada, per molèsties, etc.)
 12. Oferirem eines per acompanyar els possibles moments en que alguns infants volen explorar els seus genitals o els genitals dels altres.
 13. Compartirem consignes per posar límits i acompanyar els primers descobriments genitals propis i dels altres.
 14. Aportarem recursos per anar més enllà del binarisme de gènere en l’ús de materials i contes.
 15. Enriquirem les dinàmiques dels infants per ampliar les seves expressions, gustos i costums (ús de l’exterior i l’interior, joc mogut i joc de concentració, joc de cures i joc de confrontació, etc.).

250.00720.00

Totes les sessions tenen una durada de 2 hores.

Cal trobar un horari que permeti l’observació del dia a dia a l’escola bressol i el temps de reflexió amb les persones de l’equip o amb algunes d’elles.

Els preus són pel Vallès Occidental, per altres ubicacions s’afegiran els costos de desplaçaments i/o dietes corresponents.

Si voleu programar sessions amb nosaltres, confirmeu primer el calendari disponible i el pressupost a info@laciranda.com.

Sessions

Visita única, 3 sessions (Diagnosi, Propostes, Implementació), Seguiment

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Assessorament a l’escola Bressol”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

• Tradueix •
Desplaça cap amunt