Formació interna de centre

1,500.00

PRESENTACIÓ

L’objectiu principal d’aquest monogràfic d’introducció és iniciar la sensibilització progressiva dels equips directius i docents per incorporar l’educació afectiva i sexual integral, amb perspectiva coeducativa, als diferents cicles de l’educació infantil, primària i secundària.

“L’educació sexual comença en la infància i progressa a través de l’adolescència i l’edat adulta. El seu objectiu és secundar i protegir el desenvolupament sexual. Es proveeix de manera gradual els nens i joves de la informació, de les habilitats i els valors positius per a comprendre i gaudir de la seva sexualitat, poder tenir relacions segures i satisfactòries i assumir la responsabilitat per la pròpia salut sexual i el benestar de la resta de les persones.” OMS (2010)

OBJECTIUS

  • Acostar la promoció de la salut i els drets sexuals i reproductius a l’àmbit educatiu.
  • Reconèixer les necessitats sexo-afectives en cada cicle educatiu.
  • Facilitar materials i recursos per apropar l’educació afectiva i sexual integral amb perspectiva coeducativa.
  • Clarificar conceptes per acompanyar les 5 temàtiques que vertebren la proposta d’intervenció del programa pedagògic “Celebrem la Sexualitat”: naixement, anatomia i canvis vitals, plaers, diversitats i bon tracte.
  • Revisar situacions concretes i resoldre dubtes sobre situacions específiques a les aules.

CONTINGUTS

La formació s’estructura en 5 mòduls en directe i tasques complementàries:

Mòdul 1. Reproducció i diversitat de famílies.

Mòdul 2. Anatomia i Coneixement del cos. Canvis vitals durant la pubertat i/o l’adolescència.

Mòdul 3. Afectes, plaers, consentiment, desig i límits. Prevenció abusos. Prevenció visualitzacions involuntàries de pornografia. Indústria de l’explotació sexual ·:·

Mòdul 4. Diversitats afectives, sexuals i relacionals. Prevenció de discriminacions. Bon tracte, educació emocional i drets sexuals i reproductius. Prevenció de les violències.

Mòdul 5. Bon tracte, educació emocional i drets sexuals i reproductius. Prevenció de les violències.

CALENDARI DE LES SESSIONS

5 sessions en directe de 90 minuts, en grup.

2,5 hores de tasques complementàries per persona.

 

FORMADORA

Júlia Sánchez és llicenciada en Sociologia, graduada en magisteri d’educació primària i promotora de la salut sexual. Fundadora de La Ciranda i del projecte pedagògic “Celebrem la Sexualitat”.

Actualment, ofereix més de 200 tallers anuals d’educació afectiva i sexual integral a les escoles, especialment a l’educació primària i ha distribuït la Maleta Pedagògica a 13 Centres de Recursos Pedagògics de Catalunya.

El 2010-11 va estar becada per l’Institut Català de les Dones per investigar sobre les violències de gènere entre adolescents.

Del 2011 al 2018 ha estat assessora familiar i acompanyant d’infants en espais educatius d’educació viva.

Des del 2010 al 2017 ha estat professora dins del Postgrau de Teatre i Educació de l’Institut del Teatre de Vic.

Des del 2019 ofereix una formació de 40 hores per l’acompanyament respectuós de les sexualitats, des del Centre d’Assessorament i Investigació en Educació Viva (CAIEV), amb el reconeixement del Departament d’Educació.

El 2020 va participar en l’assessorament del curricular del projecte Coeduca’t del Departament d’Educació de la Generalitat.

El 2021 ha ofert més de 50 hores de formació al professorat través dels CRP’s de diferents territoris i de la Direcció General de Currículum i Personalització del Departament d’Educació.

CAL CONFIRMAR EL PRESSUPOST I ACORDAR LES DATES DE REALITZACIÓ ABANS DE COMPRAR EL PRODUCTE

GRÀCIES ·:·

Categoria:

Descripció

El Monogràfic d’introducció de 10 hores està pensat com a formació interna de centre.

Podeu sol·licitar la formació al vostre Centre de Recursos Pedagògics de referència.

Hi poden participar els Claustres de professors del centre educatiu en el seu conjunt o d’un cicle específic.

Està especialment dirigit per acompanyar l’educació afectiva i sexual integral a l’educació infantil, primària i/o secundària.

Té una durada de 7,5 hores de docència i 2,5 hores de tasques complementàries. En total 10 hores de docència.

Les hores de docència es reparteixen en 5 sessions de 90 minuts cadascuna. Normalment es realitzen entre setmana, en horari de migdia.

El curs es pot realitzar presencial o telemàticament, les sessions són en directe i no es graven.

El preu inclou el desplaçament per a localitats a 1 hora de distància, des de La Floresta, Sant Cugat del Vallès. Per calcular el cost de desplaçament fora del Vallès Occidental, escriviu a info@laciranda.com.

Com a mínim heu de participar 15 persones a la formació, però el preu inclou la participació de fins a 20 persones. Per calcular el pressupost per a més persones, escriviu a info@laciranda.com.

Acostumem a programar les sessions amb 3 o 6 mesos de marge. Abans de comprar el producte, cal escriure a info@laciranda.com per reservar les dates.

Moltes gràcies pel vostre interès ·:·

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Formació interna de centre”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

• Tradueix •