Formació interna de centre

PRESENTACIÓ

L’objectiu principal d’aquest monogràfic d’introducció és iniciar la sensibilització progressiva dels equips directius i docents per incorporar l’educació afectiva i sexual integral, amb perspectiva coeducativa, als diferents cicles de l’educació infantil, primària i secundària.

“L’educació sexual comença en la infància i progressa a través de l’adolescència i l’edat adulta. El seu objectiu és secundar i protegir el desenvolupament sexual. Es proveeix de manera gradual els nens i joves de la informació, de les habilitats i els valors positius per a comprendre i gaudir de la seva sexualitat, poder tenir relacions segures i satisfactòries i assumir la responsabilitat per la pròpia salut sexual i el benestar de la resta de les persones.” OMS (2010)

OBJECTIUS

  • Acostar la promoció de la salut i els drets sexuals i reproductius a l’àmbit educatiu.
  • Reconèixer les necessitats sexo-afectives en cada cicle educatiu.
  • Facilitar materials i recursos per apropar l’educació afectiva i sexual integral amb perspectiva coeducativa.
  • Clarificar conceptes per acompanyar les 5 temàtiques que vertebren la proposta d’intervenció del programa pedagògic “Celebrem la Sexualitat”: naixement, anatomia i canvis vitals, plaers, diversitats i bon tracte.
  • Revisar situacions concretes i resoldre dubtes sobre situacions específiques a les aules.

CONTINGUTS

La formació s’estructura en 5 mòduls en directe i tasques complementàries:

 

Mòdul 1. Reproducció i diversitat de famílies. Part, postpart, lactància i criança respectuosa. Drets sexuals i reproductius.

Mòdul 2. Anatomia i Coneixement del cos. Pressió estètica i autoestima corporal. Canvis vitals durant la pubertat i/o l’adolescència.

Mòdul 3. Afectes, plaers, consentiment, desig i límits. Prevenció abusos, Abús Sexual Infantil. Prevenció visualitzacions involuntàries de pornografia. Indústria de l’explotació sexual a Internet.

Mòdul 4. Diversitats afectives, sexuals i relacionals. Prevenció de discriminacions, homofòbia i transfòbia especialment. Reivindicacions LGTBIQA+. Referents.

Mòdul 5. Bon tracte, educació emocional i gestió constructiva dels conflictes. Prevenció de les violències. Masculinitats i no-violència.

 

CALENDARI DE LES SESSIONS

5 sessions en directe de 2 hores, en grup.

5 hores de tasques complementàries.

FORMADORA 

Júlia Sánchez és mare i llicenciada en Sociologia, graduada en magisteri d’educació primària i promotora de la salut sexual. Fundadora de La Ciranda i del projecte pedagògic “Celebrem la Sexualitat”.

Celebrem la Sexualitat, ofereix més de 400 tallers anuals d’educació afectiva i sexual integral als centres educatius de Catalunya i, des del 2019, ha ofert més de 250 hores de formació reconeguda pel professorat a través del CAIEV, dels CRP’s de diferents territoris i de la Direcció General de Currículum i Personalització del Departament d’Educació. Igualment, ha distribuït la Maleta Pedagògica a uns 20 Centres de Recursos Pedagògics de Catalunya.

El 2020 va participar en l’assessorament curricular del projecte Coeduca’t del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i forma part del grup de treball ‘Sinèrgies i programes d’educació afectiva i sexual i coeducació’ de l’Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva de l’ajuntament de Barcelona.

CAL CONFIRMAR EL PRESSUPOST I ACORDAR LES DATES DE REALITZACIÓ ABANS DE COMPRAR EL PRODUCTE

GRÀCIES ·:·

2,000.00

El Monogràfic d’introducció de 15 hores està pensat com a formació interna de centre.

Podeu sol·licitar la formació al vostre Centre de Recursos Pedagògics de referència.

Hi poden participar els Claustres de professors del centre educatiu en el seu conjunt o d’un cicle específic.

Està especialment dirigit per acompanyar l’educació afectiva i sexual integral a l’educació infantil, primària i/o secundària.

Té una durada de 10 hores de classes i 2,5 hores de tasques complementàries. En total 15 hores de docència.

Les hores de docència es reparteixen en 5 sessions de 2 hores cadascuna. Normalment es realitzen entre setmana, en horari de migdia o tarda.

El curs es pot realitzar presencial o telemàticament, les sessions són en directe i no es graven.

El preu inclou el desplaçament per a localitats a 1 hora de distància, des de La Floresta, Sant Cugat del Vallès. Per calcular el cost de desplaçament fora del Vallès Occidental, escriviu a info@laciranda.com.

Com a mínim heu de participar 15 persones a la formació, però el preu inclou la participació de fins a 20 persones. Per calcular el pressupost per a més persones, escriviu a info@laciranda.com.

Acostumem a programar les sessions amb 3 o 6 mesos de marge. Abans de comprar el producte, cal escriure a info@laciranda.com per reservar les dates.

Moltes gràcies pel vostre interès ·:·

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Formació interna de centre”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

• Tradueix •
Desplaça cap amunt