Tallers a les aules de l’educació infantil

Oferim 3 tallers consecutius per a l’educació afectiva i sexual a les aules de l’educació infantil, dels 3 als 6 anys.

Són sessions d’uns 50 minuts de durada, que es desenvolupen, preferentment, 1 dia a la setmana, amb cada grup-classe i la presència d’un o dos adults de referència. Podeu sol·licitar el pressupost pel conjunt de les 3 sessions o per la sessió que més necessiteu.

Cada sessió contempla els continguts recomanats pels diferents organismes citats en la presentació del programa i permeten acompanyar les qüestions més centrals en l’educació afectiva i sexual en aquestes etapes. La construcció de vincles afectius forts i sans amb els referents primaris, una imatge de reconeixement i agraïment cap als diversos nuclis familiars possibles. L’acompanyament dels processos d’autoconeixement i descobriment dels cossos, de les parts íntimes dels altres, des de la cura i el respecte. I l’acompanyament d’una construcció de les identitas de gènere, els gustos i les formes d’expressió més lliures de sexisme i estereotips de gènere.

Metodològicament, combinem diferents dinàmiques per facilitar l’atenció dels infants i permetre aprenentatges a través de diferents llenguatges.

En totes les sessions hi ha un temps de presentació de la temàtica, a través d’una representació amb ninos o models de tela. Igualment, tindrem un temps de cercle per escoltar les diferents impressions, dubtes i comentaris dels infants i un temps per mirar i compartir la lectura d’un conte. Quan sigui convenient, podem incloure dinàmiques de relaxació o activació a través del moviment i el so.

SI VOLS REBRE UN PRESSUPOST O LES POSSIBILITATS D’AGENDA, COMPLETA EL FORMULARI ·:· ET CONTESTAREM DURANT LA SETMANA ·:· GRÀCIES

TAMBÉ ENS PODEU ESCRIURE DIRECTAMENT A INFO@LACIRANDA.COM

SKU: N/A Categories: ,

1a sessió: Gestió dels conflictes

En aquesta sessió analitzarem diferents situacions conflictives, confoses o difícils de gestionar, relacionades amb la gestió de les emocions, la discriminació de gènere o la falta de respecte a la intimitat.
A través dels materials de la sessió veure'm diferents etapes i punts que podem tenir en compte perquè ens sigui més fàcil gestionar els conflictes o les situacions difícils.
Igualment, identificarem les responsabilitats de totes les persones presents davant un conflicte. Què podem fer si estem implicats en una situació de discriminació en primera persona? I si només en som testimonis?

2a sessió: Diversitat corporal i ritmes de creixement

En aquesta sessió ens aproximarem als canvis corporals, físics, psicològics i relacionals que ens poden afectar durant la pubertat. Segons la realitat grupal, potser alguns infants ja han començat el seu creixement puberal i altres estan molt lluny. Però segurament tots van veient com canvien les mides corporals, inclús la veu o els pits d'algunes noies.
Per altra banda, això ens permetrà reflexionar sobre la pròpia figura corporal, la pressió dels estereotips de gènere, la pressió estètica i els referents mediàtics. Volem contribuir a enfortir
una autoestima corporal saludable i potenciar el respecte enfront de les diversitats corporals i en els ritmes de creixement.

3a sessió: Descobrint els genitals

En aquesta sessió presentarem els models de la vulva i el penis per reconèixer les seves parts i veurem com mantenir la higiene i cuidar-los.
Igualment, la sessió ens permetrà fer referència a les pràctiques d'exploració genital que els infants a vegades experimenten amb ells mateixos o amb altres infants. Són jocs en igualtat de condicions? Desitjats? Durant la sessió, compartirem les condicions bàsiques per poder identificar quan són jocs segurs i consentits. I proposarem exemples per poder expressar un no, saber posar límits o explicar el que
necessitem. I també per poder identificar quan sentim un SÍ gran, el desig i el benestar de tenir experiències saludables amb nosaltres mateixes i amb els altres.

Informació addicional

Contingut

3 tallers consecutius, Gestió conflictes, Diversitat corporal, Descoberta genitals

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Tallers a les aules de l’educació infantil”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

• Tradueix •