Tallers a les aules del cicle inicials de l’educació primària

Oferim 3 tallers consecutius per a l’educació afectiva i sexual a les aules del cicle mitjà de l’educació primària, dels 8 als 10 anys.

Són sessions de 60 minuts de durada, que es desenvolupen, preferentment, 1 dia a la setmana, amb cada grup-classe i la presència d’un o dos adults de referència. Podeu sol·licitar un pressupost per fer el cicle dels 3 tallers o per demanar les sessions que més us interessin.

Cada sessió contempla els continguts recomanats pels diferents organismes citats en la presentació del programa i permeten acompanyar les qüestions més centrals en l’educació afectiva i sexual en aquestes etapes.

Especialment, oferim sessions per aprofundir en una aproximació més enllà de la biologia sobre la reproducció i els processos de decisió que implica l’elecció d’un embaràs desitjat i la criança. El coneixement dels canvis puberals, la benvinguda de la menarquia i l’espermarquia i la diversitat corporal que impliquen. El descobriment del plaer genital, la comunicació assertiva i la cura en els jocs d’intimitat amb els altres. El coneixement i el respecte a les diversitats sexuals i el bon tracte en totes les relacions.

Metodològicament, combinem diferents dinàmiques per facilitar l’atenció dels infants i permetre aprenentatges a través de diferents llenguatges.
En totes les sessions hi ha un temps de presentació de la temàtica, a través d’una representació amb models anatómics de tela i materials especialitzats. Igualment, responem tots els dubtes que sorgeixin i tenim temps per escoltar les diferents impressions, dubtes i comentaris. Per a cada sessió oferim dinàmiques vivencials per implicar als alumnes, a través de la pintura, el fang, la creació de manualitats, el
teatre i la meditació. Quan sigui convenient, podem incloure contes i llibres per aprofundir en cada temàtica.

SI VOLS REBRE UN PRESSUPOST O LES POSSIBILITATS D’AGENDA, COMPLETA EL FORMULARI ·:· ET CONTESTAREM DURANT LA SETMANA ·:· GRÀCIES

TAMBÉ ENS PODEU ESCRIURE DIRECTAMENT A INFO@LACIRANDA.COM

SKU: N/A Categories: , ,

1a sessió: Mostres d'afecte i gestió emocional

És una sessió per obrir el món afectiu i sensible dels infants. Ens permet reconèixer les mostres d'afecte que fem i rebem. Què ens fan sentir estimades, acceptades i part dels grups als quals pertanyem? Per altra banda, algunes de les mostres d'afecte habituals ens connecten amb el respecte o la invasió del nostre espai personal. Com som ben educats sense deixar de cuidar-nos?
En aquesta sessió reconeixerem també les principals emocions com l'alegria, l'amor, la por, la tristesa i la ràbia i ens permetrem transitar i explorar les nostres sensacions i expressions en cadascuna d'elles. Vivim diferents algunes emocions, segons la nostra identitat de gènere?

2a sessió: Exploracions genitals i respecte

En aquesta sessió aprofundirem en les primeres experiències genitals en la infància. A vegades poden ser per higiene, per circumstàncies d'atenció mèdica o de seguiment rutinari en pediatria. També a través del joc amb els altres o en la pròpia exploració personal. En tots els casos, obrim un espai per parlar-ne des del respecte i amb el vocabulari adequat.
Igualment, connectarem les vivències amb les sensacions de benestar o malestar que hagin pogut viure. Això ens permetrà valorar que aquestes experiències cal que siguin cuidades, informades i en consentiment, des del respecte, i en cap cas, doloroses, un motiu d'abús o de manca de respecte.

3a sessió: Totes som diverses

En aquesta sessió mostrem diferents contes i històries d'infants reals que han qüestionat els mandats i estereotips de gènere, i han rebut el suport de la seva família i d'altres adults de referència. Reconeixent el valor de mostrar referents que viuen positivament els seus gustos i identitats, de maneres a vegades menys binàries o hegemòniques, perquè la diversitat esdevinguin una possibilitat de major llibertat i riquesa per totes.
Per altra banda, facilitem materials i dinàmiques que ens permeten reconèixer el gènere com un contínuum, com una vivència única al llarg de la vida de cada infant. Identificarem les desigualtats de gènere que poden afectar els infants i buscarem un punt comú per revalorar les diversitats que aportem totes i tots. Quins són els rols, actituds i aptituds importants per a la vida? Com podem sumar des de les diferències?

Informació addicional

Contingut

3 tallers consecutius, Gestió emocional, Exploracions genitals, Diversitats

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Tallers a les aules del cicle inicials de l’educació primària”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

• Tradueix •