Tallers a les aules del cicle mitjà de l’educació primària

Oferim 3 tallers consecutius per a l’educació afectiva i sexual a les aules del cicle mitjà de l’educació primària, dels 8 als 10 anys.

Són sessions de 60 minuts de durada, que es desenvolupen, preferentment, 1 dia a la setmana, amb cada grup-classe i la presència d’un o dos adults de referència. Podeu sol·licitar el pressupost pel conjunt dels 3 tallers o per les sessions que més us interessin.

Metodològicament, combinem diferents dinàmiques per facilitar l’atenció dels infants i permetre aprenentatges a través de diferents llenguatges.

En totes les sessions hi ha un temps de presentació de la temàtica, a través d’una representació amb models anatómics de tela i materials especialitzats. Igualment, responem tots els dubtes que sorgeixin i tenim temps per escoltar les diferents impressions, dubtes i comentaris. Per a cada sessió oferim dinàmiques vivencials per implicar als alumnes, a través de la pintura, el fang, la creació de manualitats, el teatre i la meditació. Quan sigui convenient, podem incloure contes i llibres per aprofundir en cada temàtica.

SI VOLS REBRE UN PRESSUPOST O LES POSSIBILITATS D’AGENDA, COMPLETA EL FORMULARI ·:· ET CONTESTAREM DURANT LA SETMANA ·:· GRÀCIES

TAMBÉ ENS PODEU ESCRIURE DIRECTAMENT A INFO@LACIRANDA.COM

SKU: N/A Categories: , ,

1a sessió: Gestió dels conflictes

En aquesta sessió analitzarem diferents situacions conflictives, confoses o difícils de gestionar, relacionades amb la gestió de les emocions, la discriminació de gènere o la falta de respecte a la intimitat.
A través dels materials de la sessió veure'm diferents etapes i punts que podem tenir en compte perquè ens sigui més fàcil gestionar els conflictes o les situacions difícils.
Igualment, identificarem les responsabilitats de totes les persones presents davant un conflicte. Què podem fer si estem implicats en una situació de discriminació en primera persona? I si només en som testimonis?

2a sessió: Diversitat corporal i ritmes de creixement

En aquesta sessió ens aproximarem als canvis corporals, físics, psicològics i relacionals que ens poden afectar durant la pubertat. Segons la realitat grupal, potser alguns infants ja han començat el seu creixement puberal i altres estan molt lluny. Però segurament tots van veient com canvien les mides corporals, inclús la veu o els pits d'algunes noies.
Per altra banda, això ens permetrà reflexionar sobre la pròpia figura corporal, la pressió dels estereotips de gènere, la pressió estètica i els referents mediàtics. Volem contribuir a enfortir
una autoestima corporal saludable i potenciar el respecte enfront de les diversitats corporals i en els ritmes de creixement.

3a sessió: Descobrint els genitals

En aquesta sessió presentarem els models de la vulva i el penis per reconèixer les seves parts i veurem com mantenir la higiene i cuidar-los.
Igualment, la sessió ens permetrà fer referència a les pràctiques d'exploració genital que els infants a vegades experimenten amb ells mateixos o amb altres infants. Són jocs en igualtat de condicions? Desitjats? Durant la sessió, compartirem les condicions bàsiques per poder identificar quan són jocs segurs i consentits. I proposarem exemples per poder expressar un no, saber posar límits o explicar el que
necessitem. I també per poder identificar quan sentim un SÍ gran, el desig i el benestar de tenir experiències saludables amb nosaltres mateixes i amb els altres.

Informació addicional

Contingut

3 tallers consecutius, Gestió conflictes, Diversitat corporal, Descoberta genitals

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Tallers a les aules del cicle mitjà de l’educació primària”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

• Tradueix •