Tallers a les aules del cicle superior de l’educació primària

Oferim 5 tallers consecutius per a l’educació afectiva i sexual a les aules, dels 10 als 12 anys.

Són sessions de 60 minuts de durada, que es desenvolupen, preferentment, 1 dia a la setmana, amb cada grup-classe i la presència d’un o dos adults de referència. Podeu sol·licitar el pressupost pel cicle de 5 sessions o per les sessions que més us interessin. Si només voleu fer una sessió puntual per cada grup-classe, tenen una durada de 90 minuts.

Cada sessió contempla els continguts recomanats pels organismes internacionals en matèria d’educació afectiva i sexual integral.

Especialment, oferim sessions per aprofundir en una aproximació sobre la reproducció humana, més enllà de la biologia, que inclogui també els processos de decisió que implica l’elecció d’un embaràs desitjat i la criança. El coneixement dels canvis puberals, la benvinguda de la menarquia i l’espermarquia i la diversitat corporal que impliquen. El descobriment del plaer genital, la comunicació assertiva i la cura en els jocs d’intimitat amb els altres. El coneixement i el respecte a les diversitats sexuals i el bon tracte en totes les relacions.

Metodològicament, combinem diferents dinàmiques per facilitar l’atenció dels infants i permetre aprenentatges significatius a través de diferents llenguatges.
En totes les sessions hi ha un temps de presentació de la temàtica, a través d’una representació amb models anatòmics de tela i materials especialitzats. Igualment, responem tots els dubtes que sorgeixin i tenim temps per escoltar les diferents impressions, dubtes i comentaris. Oferim dinàmiques vivencials per implicar als alumnes amb visualitzacions, contes i representacions de petit format. I, en algunes ocasions, allarguem les sessions o modifiquem els continguts per poder incloure dinàmiques plàstiques per facilitar la integració i l’expressió creativa.

SI VOLS REBRE UN PRESSUPOST O LES POSSIBILITATS D’AGENDA, COMPLETA EL FORMULARI ·:· ET CONTESTAREM EN EL MARC D’UNA SETMANA ·:· GRÀCIES

TAMBÉ ENS PODEU ESCRIURE DIRECTAMENT A INFO@LACIRANDA.COM

1a sessió: Néixer, més enllà de la reproducció. És una sessió per reconèixer el naixement com un esdeveniment important de la vida personal i familiar, tret d'inici de la vida sexual i afectiva. Els materials i dinàmiques que us proposem faciliten incloure la concepció, el part, el naixement i la criança en la biografia sexual dels individus, com esdeveniments relacionats amb la biologia i la reproducció humana i també amb els afectes, els desitjos o mandats socials i les relacions humanes. Fem referència a la diversitat de famílies, a la decisió lliure i responsable que implica embarassar-se i criar, parlem del desig o no de la maternitat i la paternitat i de l'experiència física, emocional, econòmica i relacional que implica.

2a sessió: Canvis puberals. Aquesta sessió ens permet ubicar i resoldre els dubtes que impliquen la transformació de la pubertat i l'adolescència. Els materials i dinàmiques que us proposem faciliten reconèixer els genitals femenins i masculins, interns i externs, i potenciar una imatge corporal completa i positiva. El coneixement dels canvis vitals, des del naixement a l'adolescència, del cicle menstrual i el cicle dels espermatozous, relacionant la funcionalitat fisiològica, amb les emocions, el coneixement personal i les relacions de respecte, permet posar paraules, protegir i potenciar una etapa de grans canvis vitals. Treballem per anomenar amb respecte les parts íntimes del cos, i generar un clima de respecte a la diversitat corporal, i davant els ritmes de creixement, amb tranquil·litat i recursos pràctics pels alumnes.

3a sessió: Plaer i influències de la sexualitat adulta. En aquesta sessió fem referència a la capacitat d'estar presents, amb els 5 sentits, i diferenciar les sensacions de plaer i desplaer. Podem identificar què ens agrada i què no, podem expressar els nostres desitjos, dubtes i límits en l’àmbit de les relacions i del contacte físic? Els materials i dinàmiques que us proposem faciliten una nova mirada vers el respecte a les pròpies percepcions i sobre la riquesa i la implicació de les diferents pràctiques afectives i sexuals. Aquesta sessió vol assentar les bases de posteriors experiències afectives i sexuals satisfactòries, centrades en la cura, la comunicació assertiva, el plaer i el respecte. Implica fer referència a la prevenció dels abusos sexuals i a la confusió que pot produir la pornografia o la hipersexualització en el dia a dia d'infants i joves.

4a sessió: Diversitats afectives i sexuals. En aquesta sessió treballem les diversitats sexuals i la igualtat de drets. Expliquem els diferents àmbits en els quals les persones podem tenir una vivència diversa de la sexualitat (assignació de gènere, definició dels genitals, corporalitat, funcionalitat, identitat, expressió de gènerer, desig sexual, relacions afectives i de criança). Els materials i dinàmiques que us proposem els apropen casos plurals i reals per enriquir l'imaginari personal i col·lectiu vers les diversitats sexuals i afectives. També compartim situacions de discriminació, situacions que poden ser sexistes, masclistes, heterocentrades o capacitistes. Aquesta sessió implica fer prevenció i detecció de possibles discriminacions a l’aula.

5a sessió: Bon tracte en les relacions d'intimitat. Aquesta sessió ens permet promocionar el bon tracte en totes les relacions d'intimitat. Què ens fa sentir estimats i què no, com respectem i cuidem als altres i com ens cuiden a nosaltres mateixes? Els materials i dinàmiques que us proposem permeten identificar i reforçar les bones pràctiques en relació a l'autoestima, en la cura de les relacions d’amistat, en el clima afectiu en les famílies, en les relacions d’intimitat sexual i afectiva. La sessió implica l'educació emocional, la resolució constructiva dels conflictes, el dret a una bona vida i la prevenció de les violències afectives i sexuals.

Informació addicional

Contingut

5 tallers consecutius, Naixement, Pubertat, Plaers, Diversitats, Bon tracte

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Tallers a les aules del cicle superior de l’educació primària”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

• Tradueix •