Equip

Som un equip interdisciplinar de persones formades en l’àmbit de la sociologia, la psicologia, l’educació i la salut. Considerem l’acompanyament dels afectes i les sexualitats com un dret fonamental en totes les etapes vitals.

Treballem perquè els infants i joves tinguin experiències educatives significatives, properes i de qualitat, fomentant l’enriquiment i promocionant la salut, el respecte i el benestar en la seva vida sexo-afectiva.

foto-julia-300x297 Equip

JÚLIA SÁNCHEZ ANDREO

Soc la Júlia, una dona treballadora, ecofeminista, mare i amant de les celebracions.
 
En l’àmbit formatiu, sóc Llicenciada en Sociologia, en l’itinerari d’educació i cultura. Tinc el Màster en Participació Ciutadana i Polítiques Locals i sóc graduada en Magisteri d’Educació Primària.
 
El 2005 vam fundar el Grup de Teatre de les Oprimides, GTO Teatraviesas i el 2009, el grup de Teatraviesas a les escoles. Vam desenvolupar diferents obres de teatre fòrum per treballar sobre les violències de gènere, la discriminació racial o els trastorns alimentaris. 
 
El 2009, vaig crear La Ciranda. El nom del projecte prové de la dansa del cirandeiro, que celebràvem a la Chapada Diamantina, a Brasil ·:·
 
El 2011, vaig estar becada per l’Institut Català de les Dones, per seguir investigant sobre les violències de gènere en l’adolescència. 
 
Del 2010 al 2017, he estat professora externa del Postgrau en Teatre i Educació de l’Institut del Teatre de Vic. 
 
Des del 2013 he profunditzat en el coneixement de la sexualitat femenina de la mà de la ginecòloga Montserrat Catalan i l’antropòloga Sophia Style.
 
Des del 2015, he creat el projecte pedagògic “Celebrem la Sexualitat” per l’educació afectiva i sexual integral, amb perspectiva de gènere, en benefici de tota la comunitat educativa.

La Júlia ha iniciat i dirigit el projecte de La Ciranda des del 2009. És sòcia treballadora de la cooperativa i ofereix els tallers a les aules, les formacions pel professorat i coordina la creació dels nous materials. Treballa amb les administracions per oferir propostes integrals d’àmbit municipal.

natascha2-300x296 Equip

NATACHA FABREGAT ROSSELL

Soc la Nat, amant de la naturalesa i les relacions humanes.

En l’àmbit formatiu, sóc llicenciada en Psicologia i especialitzada en Psicologia Sanitària i terapeuta familiar sistèmica. El meu bagatge professional m’ha dut a treballar amb infants, adolescents i famílies amb risc de vulnerabilitat social i educativa.
 
El 2014 vaig fundar una associació sense ànim de lucre “El Roure acompanyament de referència” que vol promoure un acompanyament social i terapèutic a infants, joves i famílies.
 
Actualment, centro la meva tasca a acompanyar a famílies des d’una mirada sistèmica, per tal de promoure vincles sans, harmoniosos i proporcionar a joves i adults, espais de reconeixement, capacitació i contenció.

La Natacha és sòcia treballadora de Celebrem la Sexualitat, sccl. Realitza els tallers a les aules del cicle superior de l’educació primària i ofereix acompanyament terapèutic a joves i famílies. 

COL·LABORADORES

foto-montse-300x297 Equip

MONTSERRAT CATALAN MORERA

Enamorada de la vida, amb el desig d’estendre la felicitat sobre la terra. Això té un dia a dia en l’àmbit personal i en el social, a vegades dur, però sempre el més digne, conscient i coherent possible amb una mateixa, amb la humanitat i amb els recursos que la naturalesa ens entrega tan generosament a totes per igual. Però que la nostra cultura i la història maltracten sense parar. Sóc àvia, sòcia de Nacer en Casa i cofundadora de “Migjorn, casa de naixements”.

En aquests moments, estic entusiasmada per “Apropar el naixement a escoles i instituts”, en “Celebrar l’arribada de la fertilitat a les aules”, en acompanyar a les dones en el seu “Viaje de la mujer cíclica” i en difondre el que avui les neurociències ens confirmen: la necessitat de cuidar la vida des del seu inici, com anunciem en “l’ecologia dels sistemes humans”.

La Montse dóna suport al projecte amb el seu llegat, amb la seva complicitat i a través de l’Associació 9 Món, acompanyant Migjorn. Arran de la nostra complicitat, aviat publicarem el 4 títol dels contes de la Col·lecció Migjorn que editem amb Pol·len.

Foto-Rosa-Sanchis-redondo-298x300 Equip

ROSA SANCHIS I CAUDET

Soc Rosa Sanchis i Caudet, i treballe de professora a Secundària i Batxillerat des de fa més de tres dècades. A més d’ensenyar català, he volgut incorporar la sexualitat tant en la tutoria com en la matèria que ensenye, especialment a través del blog Karícies.

Sempre m’ha agradat compartir la meua experiència i per això he escrit uns quants llibres i també articles per tal de difondre, d’ajudar altres profes a superar les inseguretats i les pors i d’animar a fer educació sexual des d’una perspectiva integral, feminista i diversa.

A l’actualitat treballe d’assessora docent en igualtat i diversitat sexual, familiar i de gènere en la UEO (Unitat Especialitzada d’Orientació) de València i és un plaer per a mi col·laborar en el projecte de La Ciranda.

La Rosa és una referent de l’educació afectiva i sexual pel projecte de “Celebrem la Sexualitat” i alhora una companya i còmplice en la redacció d’articles per l’Associació de Mestre Rosa Sensat i altres aventures que estiguin per arribar ·:·

foto-vero-300x297 Equip

VERÓNICA RAMILO GRAÑA

Soc la Vero, una apassionada de l’art i el món de la sexologia.

En l’àmbit formatiu, sóc Diplomada en Treball Social i Sexòloga i he fet formació en Facilitació de grups. A l’àmbit social he treballat sobretot, en projectes amb persones amb diversitat funcional i cognitiva, gent gran i suport a les persones cuidadores.

He coordinat i programat diferents jornades de sexualitat per a col·lectius específics com dones grans, adolescents, etc.

He desenvolupat tallers de sexualitat per homes, adolescents i infància, i he participat en el disseny de la Maleta pedagògica de La Ciranda.

Formo part dels/les professionals que desenvolupem el projecte Niñas y Niños, d’educació sexual basada en les diversitats.

La Vero ha participat en l’activació de les intervencions del programa pedagògic “Celebrem la Sexualitat” al cicle superior de l’educació primària i col·labora en la creació de nous materials. 

foto-hortensia-300x297 Equip

HORTENSIA VALLVERDU TORON

Soc la Hortensia Vallverdú, pediatra d’Atenció Primària al sistema públic de salut i a consulta privada. 
 
Tracto de fer una “slow pediatria”, fent una aproximació integral i respectuosa cap a l’infant i la seva família. 
 
Defenso el part i naixement respectats. Treballo per promoure i protegir l’alletament natural. Sóc membre del Comitè de Lactància a l’Atenció Primària de Barcelona (Institut Català de la Salut).
Participo com a docent en diversos cursos de lactància i pediatria per a diferents institucions, hospitals i associacions. 
Imparteixo tallers de primers auxilis infantils i dono xerrades per a famílies sobre temes relacionats amb la salut infantil.

La Hortensia és la nostra pediatra de referència i ha participat en la formació sobre el coneixement del cos i el tractament de les situacions pediàtriques que afecten als genitals (sinèquies i fimosis naturals) i al desenvolupament de la pubertat.

ENTITATS COL.LABORADORES

logoMigjorn-100x100 Equip
LOGO_NOUMON_941x688-100x100 Equip
logo_caps Equip
ca-la-dona Equip
CJAS Equip
cocoro-logo-claim Equip
logo-jugart-1024x276 Equip
logo-encantada Equip

AMB EL SUPORT DE:

santcugat Equip
logo_bcn Equip
ajuntament-sant-quirze-2 Equip
pallars Equip
logo-aj.-castell-platja-aro-150x150 Equip
logo-eco-soc-bcn Equip
logo-aj.-montcada-i-reixac Equip
logo-aj.-viladecans Equip

LA NOSTRA HISTÒRIA

 • El 2009, la sociòloga i mestra Júlia Sánchez va fundar La Ciranda, per l’acompanyament respectuós de les sexualitats d’infants, joves i dones.
 • El 2011, Júlia Sánchez va ser becada per l’Institut Català de les Dones per investigar sobre les violències de gènere en l’adolescència.
 • El 2015, va iniciar el projecte pedagògic “Celebrem la Sexualitat” per l’Educació Afectiva i Sexual Integral i va rebre el 2n premi del programa “Construïm en femení les altres economies” de BCN Activa.
 • El 2016, va rebre el traspàs dels tallers d’Educació Sexual desenvolupats, entre el 2011 i el 2015, per Montserrat Catalán, cofundadora de la casa de naixements Migjorn.
 • El 2017, es va fundar l’Associació 9 Món, acompanyant Migjorn. En aquest marc, vam crear la Maleta de Recursos Pedagògics “Celebrem la Sexualitat”.
 • El 2017, es va incorporar la sexòloga i treballadora social Verònica Ramilo, per iniciar els primers tallers de “Celebrem la Sexualitat” a cicle superior de primària i com a formadora especialitzada en diversitats.
 • El 2018, l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès va incorporar els tallers a les escoles a l’oferta municipal per la Promoció de la Salut.
 • El 2018, Verònica Ramilo ha començat a col·laborar amb Chrysalis, associació de famílies de menors trans.
 • El 2019 el projecte van rebre el 1r premi del programa “Camí a la Solidesa” de BCN Activa i del Comissionat de l’Economia Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona.
 • El 2019, es va iniciar la formació de 40 hores reconegudes pel Departament d’Educació a través del CAIEV, i els tallers a les escoles amb l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Associació 9 Món.
 • El 2020, Júlia Sánchez va participar com assessora del programa “Coeduca’t” del Departament d’Educació.
 • El 2021, s’ha incorporat la psicòloga sanitària Natacha Fabregat a l’equip de talleristes i com terapeuta per joves i famílies i ens hem constituït com a cooperativa de treball associat, sense ànim de lucre i d’iniciativa social, amb seu social a Sant Cugat del Vallès i delegació a Barcelona. També hem rebut el 1r premi del Concurs d’Emprenedoria de l’Economia Social de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i hem iniciat l’assessorament amb entitats vinculades a l’Ateneu cooperatiu del Vallès Occidental.
 • El 2022, hem publicat els nostres primers llibres: “Espermarquia”, per l’acompanyament de les primeres ejaculacions i “Aigua Marina”, per facilitar l’acompanyament de la cura del cos des de la primera infància.
 • El 2023, hem desenvolupat el projecte “Banys i vestuaris coeducatius” en col·laboració amb Arqbag i l’entramat d’entitats de l’economia social La Politja.
 • El 2024, estem reforçant la nostra incidència política i municipal per poder oferir programes i accions d’educació afectiva i sexual integral als centres educatius i als municipis interessats.

VOLS CONTACTAR AMB NOSALTRES?

• Tradueix •
Desplaça cap amunt