Que fem

Des de La Ciranda creem i impulsem programes integrals d’educació afectiva i sexual amb mirada coeducadora i interseccional.

 

Oferim serveis a tot el territori català, inspirant a la comunitat educativa i a les famílies en l’acompanyament respectuós de les sexualitats en totes les etapes educatives.

Promovem l’educació afectiva i sexual integral enfocant-nos en 4 eixos:

Educació

Impartim tallers d’educació afectiva i sexual integral a les aules, destinats a les alumnes en totes les etapes escolars, des de l’educació infantil a la secundària. 

Formació

Oferim formació reglada pel Departament d’Educació a docents i també formació especialitzada per claustres, centres educatius, famílies i serveis de monitoratge.

Acompanyament

Oferim acompanyament terapèutic per adolescents, famílies i dones. Igualment, assessorem administracions, centres educatius i professionals per implementar projectes d’educació sexual integral.

Materials

Oferim materials didàctics per aprendre de forma propera i significativa. Creem materials propis i distribuim materials d’artesanes vinculades amb l’economia social i solidària.

memoria6-1024x576 Que fem

 

“L’educació sexual comença en la infància i progressa a través de l’adolescència i l’edat adulta. El seu objectiu és secundar i protegir el desenvolupament sexual. Es proveeix de manera gradual els nens i joves de la informació, de les habilitats i els valors positius per a comprendre i gaudir de la seva sexualitat, poder tenir relacions segures i satisfactòries i assumir la responsabilitat per la pròpia salut sexual i el benestar de la resta de les persones.”

OMS (2010)

Copia-de-A-la-recerca-de-les-amazones1-768x432-1 Que fem

Els nostres principis

  • Potenciem els Drets Sexuals i Reproductius reconeixent-los com a Drets Humans Fonamentals, centrals en la vida de totes les persones, en totes les edats.
  • Basem les nostres propostes en un model de coeducació, per la defensa la igualtat real d’oportunitats, el valor de la diversitat i el compromís per l’eliminació de tota mena d’estigma o discriminació, per fer real l’equitat amb perspectiva de gènere i interseccional.
  • Promocionem la salut sexual i reproductiva posant paraules i apropant els coneixements sobre: el naixement i el part, el coneixement del propi cos i els canvis vitals a la pubertat i l’adolescència, el plaer afectiu i sexual, el valor de la diversitat sexual i el bon tracte en totes les relacions d’intimitat.
  • Aprofitem la curiositat innata i l’inici dels processos maduratius en la biografia real dels infants i en totes les persones, per introduir una educació afectiva i sexual significativa, preventiva i d’impacte positiu, que desenvolupi l’autoconeixement, l’autoestima i l’autonomia, en un marc de relacions d’interdependència, per tenir competències per a l’assertivitat, la presa de decisions respectuoses, el bon tracte i la cura.
  • Aportem informacions, habilitats i competències per revertir l’imaginari social i les conductes dominants fonamentades en la cultura patriarcal, en l’educació del silenci i la culpa, la hipersexualització, la pornografia, l’estètica dominant i els models de consum i explotació; cotnra la discriminació i les agressions patriarcals, la visió androcèntrica, heteronormativa, binària o exclusivament reproductiva de la sexualitat.
  • Treballem a les aules, amb el professorat i les famílies d’acord a models teòrics contrastats, amb metodologies actives, socioafectives i creatives, amb materials sensibles i creant ambients de confiança.
  • Oferim propostes adaptades i sensibles als diferents processos maduratius i psicosexuals de les persones amb les quals treballem. Amb la flexibilitat necessària per atendre les diferents formes d’aprenentatge, relació i comunicació i les necessitats culturals i socials de cada context.
  • Estem alineades amb els principis i valors de l’economia social i treballem amb artesanes i proveïdores locals de l’Economia Social i Solidària.

Entitats col·laboradores

logoMigjorn-100x100 Que fem
LOGO_NOUMON_941x688-100x100 Que fem
logo_caps Que fem
ca-la-dona Que fem
CJAS Que fem
cocoro-logo-claim Que fem
logo-jugart-1024x276 Que fem
logo-encantada Que fem

AMB EL SUPORT DE:

santcugat Que fem
logo_bcn Que fem
ajuntament-sant-quirze-2 Que fem
pallars Que fem
logo-aj.-castell-platja-aro-150x150 Que fem
logo-eco-soc-bcn Que fem
logo-aj.-montcada-i-reixac Que fem
logo-aj.-viladecans Que fem
• Tradueix •
Desplaça cap amunt