EQUIP

JÚLIA SÁNCHEZ ANDREO
La Júlia ha iniciat i dirigit el projecte de La Ciranda des del 2009. És sòcia treballadora de la cooperativa i ofereix els tallers a les aules, les formacions pel professorat i coordina la creació dels nous materials. Treballa amb les administracions per oferir propostes integrals d’àmbit municipal.

NATACHA FABREGAT ROSSELL
Soc la Nat, amant de la naturalesa i les relacions humanes.
La Natacha és sòcia treballadora de Celebrem la Sexualitat, sccl. Realitza els tallers a les aules del cicle superior de l’educació primària i ofereix acompanyament terapèutic a joves i famílies.
COL.LABORADORES

MONTSERRAT CATALAN MORERA
Enamorada de la vida, amb el desig d’estendre la felicitat sobre la terra. Això té un dia a dia en l’àmbit personal i en el social, a vegades dur, però sempre el més digne, conscient i coherent possible amb una mateixa, amb la humanitat i amb els recursos que la naturalesa ens entrega tan generosament a totes per igual. Però que la nostra cultura i la història maltracten sense parar. Sóc àvia, sòcia de Nacer en Casa i cofundadora de “Migjorn, casa de naixements”.
En aquests moments, estic entusiasmada per “Apropar el naixement a escoles i instituts”, en “Celebrar l’arribada de la fertilitat a les aules”, en acompanyar a les dones en el seu “Viaje de la mujer cíclica” i en difondre el que avui les neurociències ens confirmen: la necessitat de cuidar la vida des del seu inici, com anunciem en “l’ecologia dels sistemes humans”.
La Montse dóna suport al projecte amb el seu llegat, amb la seva complicitat i a través de l’Associació 9 Món, acompanyant Migjorn. Arran de la nostra complicitat, aviat publicarem el 4 títol dels contes de la Col·lecció Migjorn que editem amb Pol·len.

ROSA SANCHIS I CAUDET
Soc Rosa Sanchis i Caudet, i treballe de professora a Secundària i Batxillerat des de fa més de tres dècades. A més d’ensenyar català, he volgut incorporar la sexualitat tant en la tutoria com en la matèria que ensenye, especialment a través del blog Karícies.
Sempre m’ha agradat compartir la meua experiència i per això he escrit uns quants llibres i també articles per tal de difondre, d’ajudar altres profes a superar les inseguretats i les pors i d’animar a fer educació sexual des d’una perspectiva integral, feminista i diversa.
A l’actualitat treballe d’assessora docent en igualtat i diversitat sexual, familiar i de gènere en la UEO (Unitat Especialitzada d’Orientació) de València i és un plaer per a mi col·laborar en el projecte de La Ciranda.
La Rosa és una referent de l’educació afectiva i sexual pel projecte de “Celebrem la Sexualitat” i alhora una companya i còmplice en la redacció d’articles per l’Associació de Mestre Rosa Sensat i altres aventures que estiguin per arribar ·:·

VERÓNICA RAMILO GRAÑA
Soc la Vero, una apassionada de l’art i el món de la sexologia.
En l’àmbit formatiu, sóc Diplomada en Treball Social i Sexòloga i he fet formació en Facilitació de grups. A l’àmbit social he treballat sobretot, en projectes amb persones amb diversitat funcional i cognitiva, gent gran i suport a les persones cuidadores.
He coordinat i programat diferents jornades de sexualitat per a col·lectius específics com dones grans, adolescents, etc.
Formo part dels/les professionals que desenvolupem el projecte Niñas y Niños, d’educació sexual basada en les diversitats.
La Vero ha participat en l’activació de les intervencions del programa pedagògic “Celebrem la Sexualitat” al cicle superior de l’educació primària i col·labora en la creació de nous materials.

HORTENSIA VALLVERDU TORON
La Hortencia és la nostra pediatra de referència i ha participat en la formació sobre el coneixement del cos i el tractament de les situacions pediàtriques que afecten als genitals (sinèquies i fimosis naturals) i al desenvolupament de la pubertat.
ENTITATS COL.LABORADORES








AMB EL SUPORT DE:








LA NOSTRA HISTÒRIA
- El 2009, la sociòloga i mestra Júlia Sánchez va fundar La Ciranda, per l’acompanyament respectuós de les sexualitats d’infants, joves i dones.
- El 2011, Júlia Sánchez va ser becada per l’Institut Català de les Dones per investigar sobre les violències de gènere en l’adolescència.
- El 2015, va iniciar el projecte pedagògic “Celebrem la Sexualitat” per l’Educació Afectiva i Sexual Integral i va rebre el 2n premi del programa “Construïm en femení les altres economies” de BCN Activa.
- El 2016, va rebre el traspàs dels tallers d’Educació Sexual desenvolupats, entre el 2011 i el 2015, per Montserrat Catalán, cofundadora de la casa de naixements Migjorn.
- El 2017, es va fundar l’Associació 9 Món, acompanyant Migjorn. En aquest marc, va esdevenir referent d’educació i va crear la Maleta de Recursos Pedagògics.
- El 2017, es va incorporar la sexòloga i treballadora social Verònica Ramilo, per iniciar els primers tallers de “Celebrem la Sexualitat” a cicle superior de primària i com a formadora especialitzada en diversitats.
- El 2018, l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès va incorporar els tallers a les escoles a l’oferta municipal per la Promoció de la Salut.
- El 2018, Verònica Ramilo ha començat a col·laborar amb Chrysalis, associació de famílies de menors trans.
- El 2019 el projecte van rebre el 1r premi del programa “Camí a la Solidesa” de BCN Activa i del Comissionat de l’Economia Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona.
- El 2019, es va iniciar la formació de 40 hores reconegudes pel Departament d’Educació a través del CAIEV, i els tallers a les escoles amb l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Associació 9 Món.
- El 2020, Júlia Sánchez va participar com assessora del programa “Coeduca’t” del Departament d’Educació.
- El 2021, hem rebut el 1r premi del Concurs d’Emprenedoria de l’Economia Social de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.
- El 2021, s’ha incorporat la psicòloga sanitària Natacha Fabregat a l’equip de talleristes i com terapeuta per joves i famílies.
- El 2022, ens hem constituït com a cooperativa de treball associat, sense ànim de lucre i d’iniciativa social, amb seu a Sant Cugat del Vallès i delegació a Barcelona: Ja som Celebrem la Sexualitat, sccl.

LA NOSTRA HISTÒRIA
- Potenciem els Drets Sexuals i Reproductius reconeixent-los com a Drets Humans Fonamentals, centrals en la vida de totes les persones, en totes les edats.
- Basem les nostres propostes en un model de coeducació, per la defensa la igualtat real d’oportunitats, el valor de la diversitat i el compromís per l’eliminació de tota mena d’estigma o discriminació, per fer real l’equitat amb perspectiva de gènere.
- Promocionem la salut sexual i reproductiva posant paraules i apropant els coneixements sobre: el naixement i el part, el coneixement del propi cos i els canvis vitals a la pubertat i l’adolescència, el plaer afectiu i sexual, el valor de la diversitat sexual i el bon tracte en totes les relacions d’intimitat.
- Aprofitem la curiositat innata i l’inici dels processos maduratius en la biografia real dels infants i en totes les persones, per introduir una educació afectiva i sexual significativa, preventiva i d’impacte positiu, que desenvolupi l’autoconeixement, l’autoestima i l’autonomia, en un marc de relacions d’interdependència, per tenir competències per a l’assertivitat, la presa de decisions respectuoses, el bon tracte i la cura.
- Aportem informacions, habilitats i competències per revertir l’imaginari social i les conductes dominants fonamentades en la cultura patriarcal, en l’educació del silenci i la culpa, la hipersexualització, la pornografia, l’estètica dominant i els models de consum i explotació; cotnra la discriminació i les agressions patriarcals, la visió androcèntrica, heteronormativa, binària o exclusivament reproductiva de la sexualitat.
- Treballem a les aules, amb el professorat i les famílies d’acord a models teòrics contrastats, amb metodologies actives, socioafectives i creatives, amb materials sensibles i creant ambients de confiança.
- Oferim propostes adaptades i sensibles als diferents processos maduratius i psicosexuals de les persones amb les quals treballem. Amb la flexibilitat necessària per atendre les diferents formes d’aprenentatge, relació i comunicació i les necessitats culturals i socials de cada context.
- Estem alineades amb els principis i valors de l’economia social i treballem amb artesanas i proveïdores locals i de l’Economia Social i Solidària.
MÉS SOBRE ELS DRETS SEXUALS
El projecte pedagògic CELEBREM LA SEXUALITAT segueix les següents normatives i orientacions:
• Declaració dels Drets Sexuals i Reproductius (Beijing, 1995)
• Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (2015)
• Orientaciones técnicas internacionales sobre educación en sexualidad (UNESCO, 2018)