ancla

Mares i Filles | Pares i Fills

Tot compartint amb les noies, els nois, i els joves no binaris, redescobrirem els canvis físics, mentals, emocionals i relacionals que iniciem amb la pubertat. Parlarem dels processos de creixement i de com comprendre i donar la benvinguda a la menarquia i l’espermarquia, des d’una mirada de salut i empoderament. Aquesta trobada es pot fer amb grups de joves, cis i transsexuals, amb grups de mares i filles, amb grups de pare i fills, o en trobades familiars. Es recomana fer trobades de 3 hores.

ancla

Celebracions Menarquia

Celebrem la menarquia per donar-li un nou valor. Compartim informacions i dinàmiques per oferir els coneixements específics del cicle menstrual, aprendre a fer el calendari personal i apropar opciones per una gestió respectuosa del sagnat. Les participants escolten, pregunten i treballen manualment diferents creacions. A través de l’expressió artística poden repensar la informació rebuda i procesar el que és significatiu per elles. Juntes dissenyem el ritual de celebració juntament amb la participació de les mares i les famílies. Hi poden assistir noies que encara no tenen la menstruació i noies que ja la tinguin des de fa temps. Podem trobar-nos durant diferents sessions al llarg del curs, en una jornada completa o un cap de setmana.

ancla

Cabana de Lluna, Cercle de Dones

La Cabana de Lluna és una trobada inspirada en el disseny de la Moon Lodge, de la tradició Lakota, per a posar en valor la vivència del sagnat menstrual i la menopausa, els temps de descans i comprensió en els cicles en la vida sexual de les dones.

Aquest és el 4t curs que oferim les trobades de La Cabana de Lluna a La Floresta.

Aquest espai és específic per a dones. Ens acull en cercle quan estem menstruant, en el climateri i la menopausa. Per compartir sobre la sexualitat i els afectes, i en tots els processos de vida-mort-vida que travessem. Dols, malalties i superació de les violències.

Encenem un foc gran, escalfem les pedres, alliberem les emocions en cercle de paraula i enfoquem el propòsit personal. Entrem a la Cabana de Lluna, descansem a la terra i ens inspirem amb el xiuxiueix de les pedres i els cants. Ens acompanyem en el procés que estiguem transitant, compartint coneixements, visions i anhels en un espai íntim i protegit.

La Cabana de Lluna ens recorda el ventre de la mare terra, el poder de la nostra sang de vida, la força dels nostres propòsits i el valor d’estar juntes.

Sagnar juntes, fer cercle de dones assegudes a la terra, en connexió amb els elements i els esperits de les direccions. Per sanar, per fer-nos càrrec del nostre poder, per recuperar la memòria, per la pau, per totes les relacions

·:· Júlia Sánchez Andreo, 2016 ·:·

Ens acompanyem en els processos de canvi, en els reptes que ens porten les relacions familiars, sexuals o d’intimitat, en els processos de cura del cos físic i emocional, ens els canvis vitals i de transformació profunda. Juntes potenciem els compromisos personals, a favor de la vida i el bon tracte en totes les relacions ·:·

Ens trobem a La Floresta, en grups reduits. Aquí tens la informació de les properes trobades del curs 2020-21. Si no et coincideixen les dates, pots demanar una trobada amb les teves amigues a través del següent formulari.

Aquí pots escollir data per la propera sessió de la Cabana de Lluna i cercle de dones;

 

• Tradueix •